Malletband

Onze  malletband telt momenteel ongeveer 20 jonge en enthousiaste leden. Wij zijn daar als muziekvereniging  enorm trots op  en behoren daarmee tevens tot een van de grotere Malletbands uit de regio.

Websnaredrums[2]  Web Gestemde Base

Onder de  enthousiaste  muzikale leiding van  Dhr.  Erik Hommersom  zet deze  groep enthousiaste mensen ieder jaar weer een stapje vooruit op de muzikale ladder, wat al heeft geleid heeft tot enkele zeer hoog gewaardeerde optredens in o.a. de Efteling en Kernwasser wunderland (Duitsland) en de Carnavals optocht in Millingen a/d Rijn.

De repetities van de malletband   vinden plaats  in  Multi- cultureel verenigingsgebouw “de Notenbalk” gelegen aan de Swaenenstate 40 te Opheusden. (parkeerterrein van de Albert Heijn)

Web hi-hat[2]  Web bekken[2]

Het is een enthousiaste groep mensen waarvan de gemiddelde leeftijd jong genoemd mag worden. De muziek die zij spelen is erg variërend van hele oude muziek van ABBA of  Bob Marley  tot en met hedendaagse muziek van het Safri Duo, Kensington en de Dikdakkers.Web marimba

Web Bongo  Web Quatro trom

De repetitie avond van de slagwerkgroep is elke Donderdagavond van 19:45 uur tot 21:45 uur.

Gestemd slagwerk

Een xylofoon, marimba, bells, buisklokken en een vibrafoon zijn enkele voorbeelden van gestemd slagwerk. Je kunt een toonhoogte krijgen als je op dit instrument speelt. Dit wordt ook wel de melodie genoemd. De nummers die wij spelen wordt in overleg gedaan met eigenlijk alle leden. Uiteindelijk kiest de muziekcommissie samen met de instructeur/dirigent welke nummers er op de lessenaar komen.

Ongestemd slagwerk

Basedrum, snaredrum, fielddrum, drumstel en bijvoorbeeld bij-instrumenten zoals claves en beatring zijn slagwerkinstrumenten die ongestemd zijn. je kan er maar 1 toon uithalen en geen meerdere. Je kan er geen melodie mee maken. Ook zijn er nummers waarbij alleen slagwerk de hoofdrol speelt.

Gezelligheid kent geen tijd…

De malletband van kunst en vriendschap staat bekend om de jeugdige leden. We hebben verschillende optredens waarbij er ook wat meer gedaan wordt dan alleen maar lopen. Het maken van een soort streetparade is 1 van de dingen die de malletband graag doet. Toen kunst en vriendschap 80 jaar bestond heeft de malletband zelfs een heuse taptoeshow neergezet! De malletband vindt je jaarlijks onder andere in bijvoorbeeld de Efteling, maar ook in millingen tijdens carnaval. De jaarlijkse optredens zoals de 4-daagse in Veenendaal, Kesteren en Ochten staan ook altijd op onze agenda. Tijdens de repetities wordt er hard gewerkt aan zowel verbetering in muzikale zin als in de gezelligheid!

img-20160522-wa0006

Uitnodiging

Graag willen we je uitnodigen om eens op Donderdagavond vanaf 19:45 tot 21:45 uur mee te kijken wat nu een Malletband is! Ben je al volwaardig muzikant? Dan is er ook voor jou zeker plaats! Wil je het gaan proberen om onze gezelligheid te versterken en eens te kijken welk instrument bij je past? Dan bieden wij jou de eerste 8 lessen gratis aan! In deze 8 lessen krijg je algemene muzikale vorming, en doorloop je allerlei instrumenten die je graag zou willen proberen! Daarna wordt er samen met de instructeur gekeken wat voor opleidingscarrousel bij je past. Wil je een diploma halen? GEEN PROBLEEM! Maar het is niet verplicht! Al vrij snel loop je tussen de band tijdens een optreden om ook het marcheren onder controle te krijgen!

Graag zien we jou op donderdag zodat we samen kunnen kijken of jij de gezelligheid aan kan!

Je bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd