Muzikale Leiding

ERIK HOMMERSOM

erik-hommersom-20161115_200306

Is geboren op 02 April 1988 te Dodewaard en is vanaf zijn 12e levensjaar al muzikant.

Erik is begonnen als allround slagwerker in zijn geboorteplaats bij onze zustervereniging Kunst na Arbeid. Hier heeft hij de grondbeginselen geleerd van de kleine trom en het drummen door de instructeur destijds Roel Schimmel.

In 2004 heeft hij een overstap gemaakt en is hij begonnen als allround slagwerker bij Kunst en Vriendschap in Opheusden die onder leiding stond van Dik v/d Wardt. In de loop der jaren heeft hij veel instrumenten gezien en bespeeld. In 2011 is hij gaan leren om muziek te schrijven en heeft zo al een paar kleine werken voor een slagwerkensemble op zijn naam staan. Sinds 2014 is hij tevens lid bij Muziekvereniging Excelsior uit Cothen, waarmee hij naar een concours is geweest en zij een prachtige promotie hebben binnengesleept naar de 2e divisie. Ook behaalde Excelsior op het NK een prachtige 3e plaats in de 3e divisie. In 2016 zijn ze zelfs gepromoveerd naar de 1e divisie toen zij  met een concour meededen in de 2e divisie.   De afwisseling tussen pittige concertwerken en hedendaagse “simpele” melodieën spreekt mij erg aan aldus Erik.

Sinds April 2015 is hij ook gediplomeerd tambour-maître en tevens instructeur exercitie.

In juli 2016 heeft hij te kennen gegeven dat hij een nieuwe uitdaging zocht en deze was om te gaan optreden als instructeur bij Kunst en Vriendschap uit Opheusden. Na het concert van November is de uitdaging zo goed bevallen en heeft Kunst en Vriendschap Erik definitief aangesteld als Instructeur van de Malletband. Ook heeft hij sinds Oktober 2016 een nieuwe uitdaging in Oosterbeek weten te vinden en is hij ook daar aangesteld als Instructeur bij de Airborne Malletband.

Als instructeur is het zijn voornaamste doel om mensen te enthousiasmeren en het beste in de muzikant naar boven te halen. Er is tijd voor een lolletje op zijn tijd maar er wordt ook hard gewerkt om een muziekwerk in te studeren.

Wat ik vooral het leukste vind bij de bands waar ik tot nu toe bij zit is de afwisseling tussen concert repertoire en gewoon hedendaagse werken die gewoon lekker in het gehoor liggen tijdens een lopend/marcherend optreden. Ik luister met name wat de muzikanten willen qua muziekstijl en natuurlijk blijft er altijd ruimte voor een eigen inbreng van een muzikant aldus Erik.

error: Content is beveiligd